Rekordtidig snösprutning i Kimstad GoIF Skidcenter

Postat
Det vita guldet läggs över Kimstad GoIF Skidcenter

25 november och vi är redan igång med snötillverkningen. Den tidigaste snösprutningspremiären hittills i skidcentret. Temperaturprognosen ser lovande klarblå ut så nu kommer ett vinterlandskap att växa fram i Kimstad under de kommande veckorna!

Vi har haft två fantastiska säsonger med 131 respektive 117 skiddagar, men aldrig har vi kommit igång med snösprutningen så här tidigt. Det lovar verkligen gott och bäddar för mycket snöglädje i Kimstad i vinter.

Förberedelser har pågått de senaste veckorna med slyröjning och grästrimning, breddning av spårgator på vissa ställen där det både varit svårt att lägga snö och att preparera spårbädd, elljusarbeten och så klart slutputsen på kanonerna, sköljning och provstart av snösystemet. Igår kväll började kanonerna att köras ut och kl 07 i morse började det första snöpasset för säsongen.

Vid kl 9 startades den första snökanonen och strax efter Skidkuls slut var alla sex kanoner igång. Temperaturen har stadigt gått nedåt och därmed har också takten på snöproduktionen ökat (ju kallare det är, desto mer vattendroppar kan kastas ut i luften av snökanonen och hinna frysa till snö innan de når marken). Nu ikväll är vi nära maxproduktion för anläggningen, som är 1800 kubikmeter vatten per dygn som omvandlas till snö. Med den torra snökvalitet som vi väljer att spruta så betyder det ungefär 4000 kubikmeter snö per dygn.

Om temperaturen medger tillverkning i den takten är skidspårspremiären runt hela vår 2 kilometersslinga inte långt borta – har du säkrat ditt säsongskort ännu?

Direktlänk till säsongskortsregistrering Kimstad GoIF Skidcenter

Mer info angående spåravgifter Kimstad GoIF Skidcenter