Snöhjälte – så blir du också en!

För att klara av att skapa snöglädje på längden varje år behövs det många som hjälps åt att spruta snö. Att bevaka snökanonerna och rikta dem längs med vinden, flytta kanonen när snöhögen blivit tillräckligt stor, tömma och flytta slangar och elkablar och få bort snö från elljuskablar tillhör arbetsuppgifterna. Vissa pass är det bara bevakning, andra pass är det svettigare.

På varje pass är det alltid minst två personer; en erfaren snöläggare som vet vad som ska göras, och en eller fler som kan spruta snö för första gången.

Överst finns två viktiga länkar som tar dig till en snöhjälte:

  • Snöbemanningsschemat där man skriver in sig på det eller de pass i veckan som passar just en själv där man skulle kunna vara tillgänglig och hjälpa till om det blir kallt (under fliken veckoschema).
  • Snöutbildningssidan där man hittar info om hur det går till att spruta snö (under uppbyggnad)

Den erfarna erfarna snöläggaren på ditt pass kommer vägleda dig. Första gången är allt nytt, men sen känns arbetsuppgifterna igen. Att vara en del av skapandet av snöglädjen på längden för alla, från minsta barn till äldsta äldsta, ger så mycket tillbaka rakt in i hjärtat varje gång du möter någon med snögnistrande ögon och leende på läpparna i skidspåret.

All snö och alla skidspår i Kimstad GoIF Skidcenter tillverkas och prepareras av ideella krafter. Och det är inte bara under vintern som det arbetas för snöglädje, utan mellan säsongerna förbättras skidcentret ytterligare med markarbeten, nya brunnar, maskinunderhåll och annat som ska göra att nästa säsong blir ännu bättre än den förra.

Här finns en Att-göra-lista – fritt fram att beta av!

Välkommen att bli snöhjälte du också vinter som sommar!

Frågor och funderingar, kontakta Jonas Braam på 0733-223222