Snöhjältar – så blir du också en!

Här är aktuellt snöschema

All snö och alla skidspår i Kimstad GoIF Skidcenter tillverkas och prepareras av ideella krafter. Och det är inte bara under vintern som det arbetas för snöglädje, utan mellan säsongerna förbättras skidcentret ytterligare med markarbeten, nya brunnar, maskinunderhåll och annat som ska göra att nästa säsong blir ännu bättre än den förra.

På vintern behövs det mångas hjälp med att spruta snö. Då bevakar man att snökanonerna är riktade rätt med vinden, och att elljuskablar och träd inte blir nedtyngda av snö. När det blivit tillräckligt med snö på  ett ställe flyttas snökanonen till ett nytt. Vi ska alltid vara minst två och två, varav en ska vara en erfaren snösprutare. Du får en utbildning i handhavande och säkerhet, och om du inte kan närvara vid ett utbildningstillfälle så får du personlig utbildning innan eller vid ditt första pass.

Du kan också bli en snöhjälte! Mer info och registering

Mellan säsongerna har vi en lång att-göra-lista med både små snabba uppgifter som kan göras av en person och större uppgifter som kräver längre tid, fler personer och maskinhjälp. 

Att-göra-lista – fritt fram att beta av!