Hitta hit, kontakt, öppettider

Kimstad GoIF Skidcenter finns vid Krokhagens Idrottsplats, Alvestadsvägen 28 i Kimstad, se karta för vägbeskrivning. För detaljerad spårinfo, se Spårkartor.

Skidspåret sprutas och prepareras av Kimstad GoIF Skid- & Motionssektion. Spåret för tillverkad snö för klassisk och fristilsteknik sträcker sig idag över ca 2 km vid komplett snösprutning. Vid natursnö dras även skidspår på grönytor och fält ända ned till Greby; vid tillräcklig snötillgång kan ca 15 km skidspår prepareras i Kmstad GoIF Skidcenter

Skidspårens är i princip öppna 24h om dygnet och 7 dagar i veckan, men utanför dagsljuset och elljusbelysningens tändningstider (06.00-21.30) prepareras skidspåren och spårbädden med pistmaskin. När det sker får man inte åka på banan. Det finns inga fasta klockslag för preparering utan det är oftast vädret som styr optimal tidpunkt. Ett fast och hållbart skidspår fås först när snön har fått frysa ihop igen så skidåkning ska undvikas den närmsta timman efter pistning. Det bästa spåret är inte bakom pistmaskinen.

Du följer pistmaskinsstatusen på Längdspår.se. Aktuell spårstatus ser du på skidspår.se Kimstad GoIF Skidcenter där det också informeras om det är snösprutning, arrangemang eller andra tillfälliga begränsningar som ändrar öppettiderna tillfälligt. 

Elljusspåret är tänt från kl 6 på morgonen tills gryning. Det tänds igen vid skymning och släcks kl 21.30

 

OBS! En återkommande aktivitet varje vecka är Skidkul på lördagar kl 09.30 till 11.30 för barn och ungdomar från 3 år till 20 år. Då är hela skidspåret fyllt av skidkulare så undvik att åka skidor under denna tid för både er och barnens skull. Vid behov dras spåren om efter Skidkul och öppnar åter för alla kl 12. Däremot är alla barn och ungdomar varmt välkomna att vara med på Skidkul i Kimstad, ingen föranmälan krävs, men kom i god tid innan den gemensamma uppvärmningen kl 10.00. Låneutrustning finns att låna kl 09.30.

Vi får många frågor om möjlighet att träna skidåkning med draghund. Skidglädje för alla är ju vårt motto och för att ge möjlighet att träna denna sport och motionera tillsammans med din hund välkomnar vi skidåkning med hund i lina på följande tider:

Välkommen Karo!

Hunden ska alltid vara i lina, välrastad innan den går upp på snöbädden (och om olyckan skulle vara framme så plockas självklart olyckan upp i påse och slängs i soptunna), och likt alla andra som är på snöbädden, inte gå upp och ned från snöbädd så att snöbädden får vara fri från onödig smuts.

Då ny snö sprutas är spåret avstängt för skidåkning där det sprutas. Den nysprutade snön är känslig det första halva dygnet och man ska absolut inte gå eller åka skidor på den innan den blivit torrare och stabil.

Ett ömtåligt snölandskap de första timmarna efter snösprutning, gå ej i nysprutad snö för ett fotsteg gör att snön blir förstörd och till is ända ned till en halvmeter under fotspåret – tänk hur mycket skada många fotsteg kan göra.

Har du frågor om Kimstad GoIF Skidcenter, kontakta Jonas Braam på 0733-223222 eller mejla till Jonas.Braam@telia.com

Välkomna!