Laila – vår gumma av stål

Postat
Den 40:e Höstmilen avverkades i söndags för Laila Braam

De flesta som åker i Kimstad GoIF Skidcenter känner nog till Laila Braam – skidcentret (och skidsektionens) superadministratör och kassör, främsta spårtestare, skidutrustningsutdelare och Skidkul/vårkul/höstkulsledare för 60+.

I januari så var olyckan framme under ett av många skidpass för att testa spåren och kunna ge en spårstatusrapport på skidspår.se till er alla skidåkare. Ett fall resulterade i ett lårbenhalsbrott och inoperation av lång märgspik i benet; en skada som är svår att rehabilitera när man börjar komma upp i ålder.

Efter de första 5,5 km grusväg från Sörsjön till vätskestationen lämnade Laila rullatorn vid sidan av vägen och övergick till skidstavar som stödhjälp på de sista 5,1 km blöta och kuperade stigarna i skogen

Men Laila är envis och ser möjligheter istället för svårigheter. Hemtjänstpersonal har blivit svettiga när de hängt med i trappträningar, promenader och småjogg runt kvarteren. Nu är hjälpen sen länge avtackad och träning och rörelse sker på egen hand på nyinskaffad cykel eller tillsammans med klubbkompisar och vänner på såväl höstkul, stationsträningar och löp/promenadträning.

I söndags morse stod hon åter igen vid startplatsen vid Sörsjön för en ny Höstmilen. Det var inte första gången. Idag har hon räknat efter och kommit fram till att det var hennes 40:e Höstmilen!!!

Oförskämt bra klipp i steget vid målgång på Höstmilen efter 4 timmars färd från Sörsjön till Lillsjön

Åskådarna vid målgång imponerades av avslutningen, men de skulle nog varit ännu mer imponerande om de vetat om bakgrunden med den svåra skadan samt Lailas Höstmilshistoria som få kan mätas sig med!

En mållinje som Laila passerat många gånger – nu för 40:e gången!

Minuten efter Lailas målgång kom kompisen och livsinspiratören Laura Vilkaja Andzane i mål – hon hade nästan hunnit ikapp Lailas försprång i starten (start kl 09.00 respektive kl 11.30) och utbrast spontant vid målgång:

” Laila – du var starkare idag igen! ”

Glada inspiratörer x 2, Laila och Laura

Vi från Kimstad GoIF och Kimstad GoIF Skidcenter är mäkta imponerade och ger ett stort grattis till 75-åriga 40-årsjubilaren och stålgumman Laila Braam – stål i både ben och vilja!

PS: Gissa vem som skickar dig ett friskvårdskvitto på mejl direkt när du köpt säsongskort på Kimstad GoIF Skidcenter… registrera och betala säsongskort nu innan friskvårdspengarna brinner inne så får du se 😊!