En gnistrande säsongspremiär!

Postat

Skidkularnas glädje och skidmotionärernas ögon gnistrade ikapp med vintersolen och den bländande vita snön i Kimstad GoIF Skidcenter på premiärdagen lördagen den 17 december.

Det börjar bli tradition nu, att barnen och ungdomarna i Skidkul får inviga snösäsongen i skidcentret. Och vilken premiär det blev. Fasta hållbara spår och manschesterskejtbädd i ett strålande väder. För flera av de yngsta barnen, 3 år, var det första gången på skidor, medan de äldre var som kalvar ut på grönbete. Kronan på verket blev tomtebesöket på slutet!

Därefter tog skidmotionärerna vid och kompisgäng efter kompisgäng skidade ut i de 1,5 km långa spåren. Tjejer och killar, far och dotter, mor och son, farmor och morfar. En del körde lagom mycket, andra passade på att utnyttja dagen och ta ett rejält distanspass på 3 timmar.

Premiärdagen avslutades med en skidtur av kvällens pistmaskinsförare som kunde konstatera att trots den stora mängd skidåkare under dagen så höll spåren och spårbädden fortfarande toppklass så att någon spårprepareringen inte behövdes.

Söndagen tog vid i samma anda som lördagen med välfylld parkering redan tidigt på förmiddagen. Härligt att vara igång!

Nu har vi 1,5 km skidspår och några dagars kyla till behövs för att få ihop de sista delarna och nå 2 km. Men en fantastisk start på säsongen är det, och det ser ut att bli en lika bra säsong som förra.

Välkomna ut i skidspåren!