Tidiga säsongskort nu viktigare än någonsin

Postat
Tidiga säsongskort redan innan första snösprutningen ger trygghet under snösprutningen. Extra viktigt denna säsong då energipriserna spås bli höga.

En ny säsong står för dörren och vi är laddade att åter igen skapa de bästa förutsättningarna som är möjligt för dig och alla andra som vill känna snö- och skidglädje ute i friska luften i vinter! 131 skiddagar blev det förra säsongen – gör dig själv en hälsotjänst och köp ett säsongskort redan nu så vet du att du får en hälsosam och skidrik vinter, samtidigt som det ger oss möjlighet att optimera snösprutning för bästa resultat.

Förra säsongen kunde vi utöka vår snötillverkningskapacitet, vilket genast gav resultat. Den höga kapaciteten i kombinationen med tidig och stark kyla gjorde att vi i princip kunde tillverka hela säsongens snöbehov på 10 dagar i början av december. Den höga kapaciteten kommer väl till pass denna säsong då det troligtvis kommer att vara rekordhöga elpriser. Många undrar om vi och andra skidanläggningar kommer att tillverka snö i vinter och till vilket pris blir då spåravgiften? Vårt svar i Kimstad GoIF Skidcenter

– Vi kommer att göra snö för skidglädje på längden för alla och vi kommer inte höja priset!

Istället för att höja priset önskar och tror vi istället på FLER besökare i skidspåren och fler tidiga säsongskort som väger upp de förväntade högre energikostnader. och som ger oss en planerbar och trygg snöläggning.

Om du och många fler väljer att köpa säsongskort redan nu och inte inväntar färdigt spår vet vi redan innan snösprutningspremiär de ekonomiska ramar som vi har att hålla oss inom.

Det blir då en win-win på flera sätt. Vi får en trygghet i ekonomin och kan planera snöläggningen: om antalet inbetalda säsongskort är många så kan vi spruta snö även när elpris och temperatur inte är helt optimala och på så sätt får du mer snö, en tidigare premiär och en längre säsong. Annars måste vi vara extra kostnadssmarta och avstå sprutning annat än när förhållandena är optimala. Du får också mer motion och skidglädje i vinter då ett säsongskort motiverar varje möjlighet till några minuters skidåkning, medan dagkortsåkare oftast bara ger sig ut på skidor när det finns möjlighet för långa turer som maximerar dagkortsavgiften.

Så gör en god gärning för dig själv och för oss, köp ett säsongskort nu! Har du dessutom friskvårdsbidrag så kan du använda dessa. På länken nedan läser du mer om spåravgifter, snögaranti och hittar länk och information till hur du köper säsongskort redan idag!

Spåravgifter i Kimstad GoIF Skidcenter

Tillverkad snö – inget konstigt, bara smart
Att göra snö är egentligen fundamentalt enkelt: små vattendroppar slängs ut i kall luft, vattendropparna fryser utifrån och in längs färden mot marken (som ett ägg stelnar utifrån och in när det kokas), landar på backen och fryser där klart till ett snökorn. När det frusit klart är det redo att schaktas ut och spårprepareras med pistmaskin. Inget konstigare än så. För att ge tid för vattendropparna att frysa måste de slängas ut med högt tryck och få fart av en fläkt (snökanonen) så att tiden i luften blir lång. Det är där det behövs energi och det är därför det i vinter blir extra viktigt med tidiga säsongskort.

Tack vare att de små vattendropparna skapat små runda snökorn har den tillverkade snön en oslagbar hållbarhet och livslängd jämfört med natursnöflingorna som tvärtemot växer inifrån och ut till fint förgrenade snöstjärnor och har så mycket yta i förhållande till volym att de lätt smälter vid mildväder.

Om en tillräckligt tjock snöbädd kan göras så håller den tillverkade snön hela säsongen ut och trotsar alla mildväder – det kommer finnas fantastiskt fin skidåkning hela vintern, även när det är barmark för övrigt!

Mvh Kimstad GoIF Skidcenter