Snöutbildningsdag sön 20 nov kl 10-13

Postat

Välkommen till snöutbildningsdag i Kimstad GoIF Skidcenter. Framförallt välkomna till alla er som inte varit med i snöläggningen tidigare utan gör premiär i vinter. Alla är välkomna att hjälpa till och bli en stolt snöhjälte!

Utbildningen är i Krokhagen där vi först har en genomgång om planerna för säsongens snöläggning, bemanning och spårpreparering. Sen blir det lite snöteori följt av den praktiska utbildningen utomhus i hur snöläggningen går till, vad man ska ha på sig, säkerhetsinstruktioner, praktisk hantering av slangar, snökanoner och utv, visning av pumphus och damm med mera.

De fina förutsättningarna för skidåkning i Kimstad skapas varje säsong av omkring 400-550h ideella snöläggningstimmar fördelat på 15-25 dygn, eller i arbetspass räknat 90-150 pass. På varje pass behövs en erfaren snöläggare och 1-2 snöläggare utan krav på erfarenhet.

För att orka med att lägga snö säsong efter säsong så måste vi göra det på ett bemanningsmässigt hållbart och smart sätt. Det gör vi genom att ha många, riktigt många, snöläggare, där majoriteten bara behöver göra två pass per säsong. Erfarna snöläggare gör ca 5-10 pass per säsong. Varje familj som har aktiva barn/ungdomar/juniorer/vuxna i vår skidverksamhet (skidkul, skidskytte, skidträning) ska därför vara delaktiga i snöläggningen. Men alla som vill bidra till snöglädjen och som också vill bli en snöhjälte är varmt välkommen!

Förutom att det skapar förutsättningar för snöglädje för alla så är det också ett jättebra sätt att bli en del av gemenskapen. Att få vara en snöhjälte tillsammans med andra och stolt kunna känna att man bidragit till det fantastiska vi skapar. Inte minst kommer barnen vara stolta över er att ni är snöhjältar!

Varmt välkomna till några lärorika timmar, ta med hanskar och kläder efter väder!

För frågor, kontakta Jonas Braam på 0733-223222