Säsongsavslutning med triss i skidglädje i Kimstad

Postat

En för oss helt fantastisk säsong kan inte ha en bättre marsavslutning än det som står för dörren – en triss i roliga tävlingar!

Kimstadloppet lördag 12 mars
Varmt välkomna till Kimstadloppet, ett lopp för alla där du kan starta i traditionsenlig tävlingsklass med intervallstart enligt startlista och distans enligt ålder, eller så kan du välja öppen klass där du själv väljer distans och startar när du känner dig redo inom tävlingens startintervall. Du kan också åka miniskida med tekniska inslag utan tidtagning.

En stor nyhet för i år och extra glädjande är möjligheten att åka med en virtuell ledsagare så att du som har en synnedsättning också kan åka utan hjälp av en medföljande åkare. Det är ett nytt system som vi har fått möjligheten att testa som vi tror mycket på, inte bara för en tävling som denna, utan framförallt för att ge möjlighet till skidåkning och löpning i vardagen för alla på ett helt nytt sätt. Läs mer på Kimstadloppets hemsida där inbjudan, pm, och liveresultat läggs upp.

Banorna stängs för preparering 21.30 fredag och öppnar strax efter sista målgång lördag ca kl 14. Ingen allmän åkning mellan dessa tider, inte ens tidigt lördag morgon.

Kimstadträffen söndag 13 mars
Dags för årets vintertävling i skidskytte vid Kimstad GoIF Skidcenter, Krokhagens Idrottsplats i Kimstad. Tävlingen ingår i Region Syd Cup vinter 2022 och är deltävling 4. Det är en distanstävling, vilket betyder att det inte finns straffrundor, utan man få tidstillägg för varje bom. Det finns tävlingsklass för de som har eget gevär och är med i en skidskytteklubb och öppen klass för er som vill prova på och låna gevär av arrangören. Läs mer på Kimstadträffens hemsida där inbjudananmälningslänk och resultat med med mera läggs upp.

Banorna stängs för preparering 21.30 lördag och öppnar strax efter sista målgång söndag ca kl 16 Ingen allmän åkning mellan dessa tider, inte ens tidigt söndag morgon.

6-timmars i Kimstad GoIF Skidcenter fredag 18 mars
Äntligen premiär i loppet som vi haft i tankarna i flera år. Ett festligt gemytligt lopp och avslutning av säsongen i bästa anda där du ska hålla igång ditt lag i 6 timmar, 16.30-22.30. En kväll med skidglädje, musik, god mat, och varför inte lite utklädnad! Ditt lag kan bestå av allt från en person till så många deltagare du önskar. För alla, familjen, klubbkompisarna, företaget. Läs mer om 6-timmars i Kimstad här för mer info och anmälningslänk.

Beroende på väder och snöförhållanden kan banorna behöva stängas för preparering under dagen på fredagen, mer info närmare inpå tävlingen

Varmt välkomna till en triss i skidglädje i Kimstad GoIF Skidcenter!