Vasaåket Hemma i Kimstad

Postat
Full fart för Christer som idag kör Hemmavasan i Kimstad GoIF Skidcenter

Gör som Christer Johansson och kör Vasaåket Hemma i Kimstad. Under perioden 12 februari – 7 mars 2021 så kan du genomföra Vasaåket när som helst och var som helst. Christer har valt att göra det idag och att ge sig ut i orörd spårräls där det på den nypistade ytan lagts sig en tunn isfilm efter nattens underkylda nederbörd måste varit en fröjd. Byxbenen fladdrar av fartvinden när Christer glider förbi kameran och hela vägen ned till skidstadion utan ett enda staktak. Uppför behövs det förstås klister för att få fäste och då går det snabbt även uppför. Vad gäller val av skidföre för att på smidigaste sätt ta sig ett helt Vasaåk 90 km så blev det jackpott denna dag. 

Dubbelspårig räls i Kimstad GoIF Skidcenter. Även skejtbädd preparerad bredvid såklart för fristilsåkning.

Mildväder är i antågande och tyvärr kanske den vita natursnön i skogen runtomkring kommer att försvinna. Men den tillverkade snön i Kimstad GoIF Skidcenter kommer troligtvis vara kvar ända till april och ge fantastisk vårskidåkning. Så gå in och läs mer och boka din startplats och ge dig ut på ditt Vasaåk Hemma i Kimstad när du vill innan 7 mars. Du kan välja mellan 10km, 30km, 45km eller 90km och registrerar ditt åk i Vasaappen. Här följer du Christers liveregistrering

35 km kvar – nu går det lätt när kilometrarna snabbt räknas ned!
Klister, skin eller tejp gäller idag. Christer kör med Rode Rossa som fungerar hyffsat. Swix Universalklister ger nog ännu bättre grepp.

Efter ditt Vasaåk kan du självklart fortsätta så många hundra kilometer till som du vill i skidspåret – det kommer vara sommaren som sätter begränsningen.

Välkommen till Kimstad GoIF Skidcenter!