Bästa vännen i skidspåret

Postat
En mycket nöjd Hagrid efter en tur med husse Morgan i Kimstad GoIF Skidcenter
En mycket nöjd Hagrid efter en tur med husse Morgan i Kimstad GoIF Skidcenter

Gör som Morgan och Hagrid, ta en skidtur tillsammans! Du vet väl om att det i Kimstad GoIF Skidcenter är möjligt att åka skidor med din hund i lina (måste alltid vara kopplad) tisdag och torsdagskvällar kl 20-21.30, samt fredag, lördag och söndagskvällar kl 18-21.30. 

Med en pigg och dragvillig hund kan farten bli hög och det gäller förstås att ha koll både på sin hund och sina skidor för sin egen skull och för andra medskidåkares skull. En vällrastad hund innan skidturen är också ett krav och så förstås att man har med sig påsar för att plocka upp efter eventuella stopp längs spåret. 

Likt alla skidåkare så gäller det även för hunden att att få bort eventuell smuts ur tassarna i fulsnön innan själva skidspårsbädden beträds och att behålla den vita snöbädden ren genom att inte springa upp och ned från snöbädden om marken bredvid inte är snöbelagd eller frusen.  

Varmt välkommen ut i skidspåret med din bästa vän!

Vem har roligast, husse eller hund? Farten blir hög när ivern sätter in!