Vad är det som porlar?!?

Postat

Jo, det är Motala Ström som lånar ut lite vatten till Grebydammen!

Äntligen kan vi bocka av matarledningen av vatten från Motala Ström till Grebydammen. Många timmars krävande jobb som började för ett år sedan medan grävning och sättning av intagsbrunn, iläggning och förankring av 24m intagsrör,  elanslutning och kopplingar, rörgrävning och täckning och inte minst styrd borrning under väg och järnväg är nu över.

Sista rörsvetsen gjord söndag 2 december

Idag testades hela matarledningssystemet och funktionen var klockren. Inga synliga läckage, bra flöde vid utloppet i Grebydammen, vatten kommer in i samma takt i intagsbrunnen, fjärrstyrning fungerar och vid avstängning dränerades allt kvarvarande vatten i röret tillbaka till Motala Ström och därmed försvann också risken för frysning då pumpen står still.

Nu är grundförutsättning för konstsnö nr 1 avklarad – vattnet är säkrat och vi kan börja fylla dammen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *