Tack för den fina tävlingshelgen tillsammans!

Postat
En bild säger mer än tusen ord, se alla funktionärsvästar som gör tävlingarna möjliga.

Man brukar säga att tacka ska man göra offentligt i tidningen, och då passar väl skidcentrets offentliga hemsida som ett bra tidningssubstitut. För ett stort tack vill vi rikta till alla som bidrog till den fantastiskt fina tävlingshelg som vi fick tillsammans i Kimstad GoIF Skidcenter! Utan just din insats hade arrangemanget inte blivit så lyckat.

En extra stor eloge vill vi rikta till Rikard Samuelsson Åkerby Ägg som fick en sen påringning på fredag kväll:

”Hej Rikard, har du somnat? Vi har skidtävling imorgon bitti och skidskyttetävling i övermorgon och vår pistmaskin har precis havererat och hela stadion är täckt av flera decimeter tjocka vågor av grovutschaktade snöhögar – kan du hjälpa oss?”

Tio minuter senare är Rikard på plats med Åkerbys stora hjullastare och jobbar i två timmar fram till midnatt för att lämna ett perfekt salsgolv till de luttrade pistmaskinsförarna Jimmy och Thomas som under tiden fått byta pistmaskin mot UTV och groomer ute i spårslingorna och som nu kan lägga den sista finishen även på stadion. Stort tack Rikard för att du alltid är så positiv, snabb och hjälpsam – om man någon gång ska lägga alla ägg i en korg då ska det vara Åkerbys Ägg!

T-shirttexten på Rikard Samuelsson, Åkerby Ägg, säger allt och vi instämmer! (Lånad bild från länstidningen.se)

Som tävlingsledare är vi evigt tacksamma för alla insatser av er alla funktionärer:

Ni som kallat in och hållit den övergripande kollen på funktionärerna, ni som bakat de högklassiga bakverken och goda fikat och ni som förser oss med dem under hela helgen, ni som trollar fram den försvunna wokpannan i tid, wokar och grillar till en rekordomsättning i våra mått mätt med god mat till hungriga deltagare (så pass att mer mat får köpas in och lagas till så att alla kan åka hem mätta), ni som preparerar manschestern (utan pistmaskin), ni som bygger den roliga miniskidbanan med hinder, traktorslalom, tunnlar och bågar och ni som hejar på och hjälper miniskidåkarna, ni som håller koll på nummerlapparna, anmälningar, starter, varvningar och målgångar, ni som fotograferar och dokumenterar och ni som speakrar och informerar, ni som vägleder runt banan och ni som hänger den välförtjänta medaljen om halsen och ger den då oerhört goda saften efter målgång till trötta törstande skidåkare. Tack till Brinks Gurka för prissponsring och Skidskytteshopen för mervärde till de tävlande. Tack ni som ställer fram allt material på morgonen och tar in på eftermiddagen och ni som hjälper våra ungdomar under dagen och sjukvårdare vid behov. Ni som bygger skjutvall, sprejar fallmål, lagar gevär, snickrar gevärställ, fyller magasin, kikar i kikare, ni som räknar och registrerar bommar och ni som håller koll på skjutvall och gevär och så klart ni som städar undan efter tävlingen ute och inne. Ja, ni är många och tänk så jobbigt det skulle vara om allt detta gjordes av ett fåtal istället för av så många som vi är tillsammans. Då skulle vi inte få alla positiva kommentarer från besökande klubbar och publik under dagen och på mejl och meddelanden efter tävlingarna.

”Supertrevligt lopp och arrangemang”
”Fantastiskt arrangemang som vanligt”
”Välordnat”
”Väldigt god mat”
”Bra genomförande, bra stämning, bra väder”

Och så vill vi såklart tacka alla duktiga deltagare, supportrande och stöttande ledare och påhejande föräldrar och publik. Utan er hade ju det inte blivit någon tävling och utan er är ju alla funktionärers jobb till ingen nytta.

Som extra bonus, så får vi väl slutligen tacka vädergudarna. Inget man kan råda över, men vi tackar ödmjukast för att åter igen fått en fantastiskt fin vinterinramning till våra tävlingar. Med snöfall under lördagen som om det vore bästa högvinterdag som följdes upp av strålande solsken under söndagen.

Stort tack allesammans, ni gör våra uppgifter som tävlingsledare enkla!

Nu laddar vi upp för 6-timmars tillsammans på fredag och därefter Skidkulsavlutning på lördag.

/ Tacksamma skidhälsningar från tävlingsledarna Jonas och Niclas

PS: ni såg väl alla den fina hyllningen vid serveringen i klubbstugan till alla snöhjältar som gör skidåkningen möjlig hela säsongen? Det är Johan Gruväng Lundborg som gjort den hyllningen i lego, tack Johan!

Legomaster Johan Gruväng Lundborg

Axplock bilder från tävlingshelgen

Fotograf Monika Törnkvist, Niclas och Mona Eklundh, Niklas Alexandersson, Henrik Andersson