Kimstadsprinten Annandag Jul

Postat

Lite enklare, mycket jämnare!

Liveresultat Kimstadsprinten

Kimstad GoIF bjuder in till en lättsam sprinttävling på annandagen där jämna dueller står i fokus och där alla kör lika många lopp: tidskval, kvartsfinal, semifinal och final. Det blir i klassisk stil då vi kom fram till att vår bana blir mest rättvis i klassisk stil (och som väderprognosen ser ut nu så bör det vara lättvallat på annandagen så det förtar inte enkelheten i arrangemanget).

Hur ska det gå till då?
I sprinten finns det två banlängder att välja mellan, kort eller lång. Det finns ingen klass utan alla som kör korta banan kör mot varandra och alla som kör långa banan kör mot varandra, rekommendationen är +11 år till vuxna (no limit för vuxnas ålder). För yngre än 11 år rekommenderar vi en ännu kortare sprint med teknikinslag, se mer info längre ned.

Tidskval: valfri starttid inom intervallet, åk till startern när du känner dig redo.

  • Kl 12.45 – ca 13.05 tidskval korta banan
  • Kl 13.05 – ca 13.30 tidskval långa banan

Gruppindelning: Efter tidskvalet delas alla deltagare in i finalgrupper enligt resultatet i tidskvalet enligt följande princip för både korta och långa banan

  • Åkarna med de 24 första tiderna hamnar i första finalgruppen, de nästkommande 24 i den andra gruppen, osv.
  • Det kan vara både färre eller fler än 24 i grupperna, beroende på deltagarantal och resultat. Vi samråder gärna med er deltagare om indelningen.
  • Alla kommer alltså att tillhöra någon finalgrupp

Finaler: första start ca kl 14 eller när gruppindelning och startlistor till heaten är klara. Vi har två alternativ A och B nedan, där vi helst går på alternativ A, men om vi inte känner att det blir en tillfredställande tidtagning och hantering så kommer vi köra på alternativ B.

  • Alternativ A: Fem kvartsfinaler, där de två bästa i varje heat går vidare till semifinal samt de två bästa tiderna (som på TV). Två semifinaler där på samma sätt de två bästa i varje semifinal går vidare samt de två bästa tiderna. 
  •  Alternativ B: Sex kvartsfinaler, där de två bästa i varje heat går vidare till semifinal, inga tider. Två semifinaler där de tre bästa i varje semifinal går  vidare till final
  • Men i Kimstad är det inte som på TV: De som inte går vidare från heat eller semifinal har inte tävlat färdigt utan de möter de andra utslagna i en till uppsättning semifinaler och final. På så sätt kommer alla åka lika många finaler!
  • Finalerna kommer att vara med rullande start där starten i en final går ca 2 minuter efter start av föregående final. Dels för att ta bort fokuset på varje åkares prestation (då medåkare har fullt upp att fokusera på sin egna lopp än att följa andra), dels för att få ned väntetiderna och genomföra hela tävlingen på snabbare tid. 

Banor

Korta banan, ca 800m
Långa banan, ca 1000m

Sprint med teknikinslag: För de yngre kör vi en kortare sprint med teknikinslag utan tid och utan speciella placeringar och finaler. Utmana varandra och kör så många heat du vill, mot vem du vill mellan kl 11.30 och 12.30! Banan sätts på förmiddagen runt skidstadion efter dagens förutsättningar.

Anmälan: Via tävlingskalendern Idrottonline fram till juldagen eller anmälan direkt i tävlingssystemet från och med nu och ända fram till start.

Anmälningsavgift: 100 kr vuxna, 50 kr ungdom 11-20 år, 0 kr för sprinten med teknikinslag. Medlemmar i Kimstad GoIF ingen avgift.

Skidutrustning: Finns att hyra för vuxna och att låna utan avgift för barn och ungdomar upp till 20 år. 

Nummerlappar: Självservering vid start. 

Aktuell startlista: Startlista Kimstadsprinten Annandag jul 2022 (anmälningar från idrottonline fylls på innan tävling) 

Priser och prisutdelning: Inga priser och ingen prisutdelning

Servering: Servering öppen dock ingen sittning inomhus pga rådande restriktioner. 

Kontakt: Jonas Braam 0733-223222, Jonas.Braam@skidor.com 

Välkomna!