Matarledning under vägen säkrad

Postat

Då vi för några veckor sedan utförde den styrda borrningen gick skyddsröret av strax innan vi nådde ytan. Vi trodde att det kommit tillräckligt långt, men vi kunde inte vara helt säkra förrän vi såg det med egna ögon. Efter att tappert ha försökt med spadar att gräva fram röret tog vi idag hjälp av starkare krafter – Rickard Samuelsson från Åkerby Ägg, och även markägare där matarledningen går, hjälpte oss med sin traktorgrävare!

Med spade kommer man inte långt – Rickard Samuelsson Åkerby Ägg är både starkare och snabbare!

Vi kunde snabbt pusta ut, röret låg där det skulle och hade med någon meters marginal klarat sig ut till rätt ställe.

En första skymt av skyddsröret. Det klarade sig hela vägen under väg och järnväg med någon meters marginal – inte mycket men mer än tillräckligt!

När väl Rickard var på plats så passade vi på att få hjälp med att gräva igenom och passera grusvägen med matarledningen.

Matarledningen igenom grusvägen till Nygård

Nästa steg var att få igenom en dragtråd, inte helt lätt då det är 60m dragtråd som ska igenom. Det löstes av Rickard Sandell med en tjock och styv PEM-slang. När väl den slangen var igenom kunde i sin tur en stålvajer kopplas på och dras igenom istället, och i den stålvajern fästes matarledningsröret och drogs igenom med hjälp av traktorns vajermatning. Äntligen blev det största osäkerhetsmomentet med matarledningen klart – järnvägs- och vägkorsningen blev lyckad!

Matarledning igenom hela skyddsröret och den överblivna stumpen av skyddsröret kapat där brunn ska sitta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *