Sportlov med snöglädje på längden

Postat

På sportlovet ska man vara ute och röra på sig och varför då inte göra det på längdskidor eller pulka i Kimstad GoIF Skidcenter!

Du vet väl om att barn och ungdomar till och med 20 års ålder lånar skidutrustning på plats och åker skidor utan avgift och att det även finns utrustning till vuxna att hyra (se här för spåravgift vuxna).

Vi har 2 km skidspår och en liten pulkabacke (skidåkare och pulkaåkare samsas om ytan och har delat ansvar för att det inte blir krockar).

Vill du låna/hyra utrustning så förboka det via bokningsformulär skidutrustning där du anger längd och pjäxstorlek samt vilken dag och cirkatid som du vill boka. På så sätt kan vi plocka fram utrustningen och ställa ut i ett olåst utrymme för förbokade skidor så att ni kan hämta ut själva när ni väl är på plats. Sätt alltid på och av skidorna på den vita snön vid skidstadion.

Så får vi vit snö som räcker en hel säsong

Snön tillverkar vi genom att med hjälp av fläktkanoner kasta ut vatten i luften när det är minusgrader i luften. Om det är minusgrader fryser vattendropparna till snö i luften innan de landar på marken. Vi är rädda om vår vita snö o så det absolut viktigaste i skidcentret för att behålla den fin hela säsongen är:

  • Skrapa alltid av all smuts från skor och pjäxor i ”fulsnön” i kanten på snöbädden – aldrig smutsiga skoavtryck på den vita snöbädden; om olyckan är framme, ta då bort de smutsiga avtrycken med någon av spadarna som finns på stadion.
  • Gå bara på asfalten, aldrig på gräset på fotbollsplanen (dels för att skydda fotbollsplanen inför våren, dels för att inte få smuts under skor/pjäxor)
  • Sätt alltid på och av skidorna på snön vid skidstadion
  • Om vi sprutar ny snö – håll avstånd till snökanoner och nygjorda snöhögar. Snöhögarna är som en hög med löskokta snöägg som måste frysa ihop innan det går att åka skidor på snön, annars knäcker man snöäggen och det blir bara en iskaka kvar.

Varmt välkomna till Kimstad GoIF Skidcenter!