Nu har vi öppnat!

Postat
Säsongspremiär för snöglädje på längden i Kimstad 3 december 2109

Det vita guldet har landat i Kimstad och kommit för att stanna. Här köper du dag- och spårkort. Glöm inte att utnyttja ditt eventuella friskvårdsbidrag.

Nu börjar skiddagarna räknas. Med dagens premiär är prognosen över 100 dagar i rad med preparerade längdskidspår i Kimstad för både klassisk och fristil i skidcentret. Ett säsongskort blir då väldigt väl motiverat. 

Säsongens första ordentliga köldknäpp har utnyttjats till max och fyra snökanoner har sprutat så mycket snö som temperaturen tillåtit. Det har räckt till ett tjockt lager med tillverkad snö som idag har schaktats ut för optimalt nyttjande. Totalt 600m skidspår där man åker i dubbel riktning (för att utnyttja den 300m långa snöbädden) med ett spår i varje kant och skejtbädd i mitten. Spårriktning är medsols, dvs man åker i det vänstra spåret ut från skidstadion.

Därmed har Kimstad GoIF Skidcenter öppnat för säsongen. Snöbädden är beräknad att hålla för alla tänkbara väder tills nästa köldknäpp då mer snö kan tillverkas för att utöka spårlängden till de två kilometer konstsnöspår som vi har utbyggt idag.

Varmt välkommen till oss för snöglädje på längden!