Skidspåret tillfälligt avstängt lör 19 jan fram till ca kl 13.30 för Kimstadloppet

Postat
Kom och heja eller delta själv i Kimstadloppet lördagen den 19 januari. Det finns såväl tävlingsklasser som miniskida och öppna motionsklasser

På lördag arrangerar Kimstad GoIF Skid- &  Motionssektionen Kimstadloppet, ett lopp för alla från minsta knatte, tävlingsungdom/senior till motionsåkaren. Konstsnöspåret kommer därför vara avstängt för preparering och tävling från kl 22 fredag kväll till sista målgång, ca 13.30 på lördag.

Men kom gärna och delta eller  heja på skidåkarna från Kimstad och övriga klubbar.  För Skidkul så blir tävlingen en del av denna lördags Skidkul med hägrande medalj och pris till alla.

Tävlingsdagen börjar med uppvärmning á la Skidkul kl 10, gruppvis samling därefter med nummerlappsutdelning för Skidkulare. Kl 10.30-10.45 är det fri start för Miniskidan för de upp till 8 år (födelseår från 2011) och övriga som vill åka där. Kl 11.00 börjar tävlingsklasserna för de som är 9 år och uppåt med individuell intervallstart. Seniorer och veteraner startar sist. Öppna klasser på alla tävlingsdistanser har fri starttid från kl 11. Det går bra att föranmäla eller anmäla på plats vid start av den öppna klassen.

Mer info om tävlingarna hittar du på Kimstadloppets hemsida; där finns även kontakt om du vill ha hjälp med anmälan.

Tävlingsklasserna går på den nya spårslingan som vi kallar svart slinga och som är mer kuperad och mer tekniskt utmanande. Vi sprutar just nu för fullt där. Efter tävlingen kommer vi att fortsätta spruta på de mer flacka delarna av elljusspåret för att förlänga konstsnöspåret ytterligare.