Hitta hit, kontakt, öppettider

Kimstad GoIF Skidcenter finns vid Krokhagens Idrottsplats, Alvestadsvägen 28 i Kimstad, se karta för vägbeskrivning. För detaljerad spårinfo, se Spårkartor.

Konstsnöspår sprutas och prepareras av Kimstad GoIF Skid- & Motionssektion.  Vid natursnö dras även skidspår på grönytor och fält ända ned till Greby; vid tillräcklig snötillgång kan ca 15 km skidspår prepareras.

Skidspåren är öppna 24h om dygnet och 7 dagar i veckan, med undantag för då spåren pistas (oftast nattetid) eller då det är tävling, se hemsidan för information.

Elljusspåret är tänt från ca kl 7 på morgonen tills gryning. Det tänds igen vid skymning och släcks ca kl 21.30. Till vintern 2019/2020 kommer även de nya spårslingorna ha komplett elljus. 

Vi får många frågor om möjlighet att träna skidåkning med draghund. Skidglädje för alla är ju vårt motto och för att ge möjlighet att träna denna sport och motionera tillsammans med din hund välkomnar vi skidåkning med hund i lina på följande tider:

Välkommen Karo!

Hunden ska alltid vara i lina, välrastad innan den går upp på snöbädden (och om olyckan skulle vara framme så plockas självklart olyckan upp i påse och slängs i soptunna), och likt alla andra som är på snöbädden, inte gå upp och ned från snöbädd så att snöbädden får vara fri från onödig smuts.

Då ny snö sprutas är spåret avstängt för skidåkning där det sprutas. Den nysprutade snön är känslig det första halva dygnet och man ska absolut inte gå eller åka skidor på den innan den blivit torrare och stabil.

Ett ömtåligt snölandskap de första timmarna efter snösprutning, gå ej i nysprutad snö för ett fotsteg gör att snön blir förstörd och till is ända ned till en halvmeter under fotspåret – tänk hur mycket skada många fotsteg kan göra.

Har du frågor om Kimstad GoIF Skidcenter, kontakta Jonas Braam på 0733-223222 eller mejla till Jonas.Braam@telia.com

Välkomna!