Nu är vi på gång igen, när väl vädret tillåter

Postat
Ett första ryck gav bara ett vitt intryck…

Vi gör vad vi kan och utnyttjar varje köldperiod maximalt för att få fina skidspår igen. Inatt blev det bevakning i jakten på tillräckligt med minusgrader för snötillverkning, tyvärr blev det först framåt morgonkvisten och bara två timmar. Vi hoppas på mer kyla till kvällen och en sammanhängande kall natt både mot tisdag, onsdag och torsdag. 

Mängden snö som kan sprutas beror på temperatur och luftfuktighet och när vi är nära nollan blir snövolymen per timme liten. Och vinden avgör var vi kan lägga snön och hur mycket av den sprutade snön som faktiskt hamnar i spårbädden och inte vid sidan av spåret.

Med väderprognosen som den ser ut nu så finns det en chans att få till ett mycket kort åkbart spår till onsdag kväll, men det hänger verkligen på vädret – vi kommer iallafall se till att ta till vara på de timmar kyla som vi får! Håll tummarna med oss för kyla!