Bli en snöhjälte, bli vi med oss!

Postat
Känn gemenskapen och delaktigheten i snöglädje för alla 

Senast kl 00.01 den 1 december drar säsongens första snötillverkning igång i Kimstad – vi vill bjuda in dig till att vara en del av den snöglädje vi skapar! 

Att tillverka snö tillsammans skapar så mycket mer än bara skidglädje i skidspåret. Det skapar en sammanhållning, gemenskap, delaktighet och nya möten som ger dig så mycket extra positivt, långt bort från skidspåret, vid sidan av skidspåret och i skidspåret. Vare sig du är skidåkare eller icke-skidåkare, med i föreningen eller ej, skidkulsförälder eller Vasaloppsåkare så är det en fantastisk känsla att stå bredvid snökanonen på dagen eller natten och veta att du är med och skapar snö för en hel vinters längdskidåkning för alla.

Att kunna säga – Det här har vi gjort bra!

Att bli vi tillsammans med alla andra som gör snöglädjen möjlig!

Därför kommer vi denna säsong uppmana alla föräldrar som har barn eller ungdomar med i skidsektions verksamhet (skidkul, skidskytte, skidträning) att ta minst ett, gärna fler, snöpass per familj tillsammans med de erfarna som varit med och sprutat snö tidigare. Det är faktiskt så att vi säger att det är obligatoriskt just för att det är så bra för sammanhållningen inom sektionen och bra för dig som förälder att vara med själv och skapa förutsättningar för dina barns glädje. 

Men vi bjuder också in alla som idag inte aktivt är med i vår verksamhet att vara med på ett eller flera snöpass. Av just samma anledningen: att vara delaktig skapar en så god upplevelse och känsla vid sidan och i skidspåret.

Ersättning för att ta ett snöpass? Faktiskt noll kronor och inte ens några spårkort! Snötillverkningen sker helt på ideella premisser och det är ingen som får någon ersättning. Men det…

 • ger dig och alla andra snöglädje på längden, ung som gammal
 • ger dig och alla andra längdskidåkning på nära håll utan onödiga mils resa
 • ger dig och alla andra upp till 100 eller fler dagar med snö för hälsosam längdskidåkning på vit ljus snö utomhus under den annars så mörka vintern där vi spenderar stor del inomhus
 • ger dig fantastiska stunder tillsammans med andra snöhjältar vid snötillverkningen
 • gör dig till snöhjälte!

Att ta ett snöpass är inget svårt, utan du har passet tillsammans med en erfaren snöläggare som vet allt som behöver vetas. Huvuduppgifterna är att bevaka så att allt löper väl och rikta snökanonerna efter vinden. Att slå av eventuell snöansamlingar på elljusledningarna brukar man också få hjälpas åt med.

Det kommer ändock att finnas utbildningstillfällen för att få grunderna och säkerhetsgenomgång så att du redan innan första snöpasset kan känna dig trygg över vad som ska göras och tänkas på. Två alternativ finns att välja mellan, samma information ges vid bägge tillfällena:

 • Lördag 30 november, kl 13.00, klubbstugan
 • Lördag 7 december, kl 13.00, klubbstugan

Om du inte skulle ha möjlighet att delta vid något av dessa tillfällen kommer du att kunna få samma information vid överenskommet tillfälle.

Snöpassen är uppdelade över dygnet enligt nedan 

 • kl 01.00-04.00
 • kl 04.00-07.00
 • kl 07.00-12.00
 • kl 12.00-17.00
 • kl 17.00-21.00
 • kl 21.00-01.00

Anmäl dig genom att skicka ett mejl till Jonas Braam och ange vilka  tidspass som normalt passar bäst eller är möjliga för dig på vardagar respektive helger. Vi kan sen utifrån det föreslå tid eller så kan du själv gå in och sätta upp dig på en tid som passar.

Här finns snöläggarschemat där man själv kan sätta upp sig på önskad tid.

Kimstad GoIF Skidcenter snöläggarschema

Väderprognoser ändras snabbt åt båda håll så det kan både bli tidigare och senare start och stopp än beräknat. Man får vara uppmärksam när det närmar sig ens tur utifall det finns behov att byta pass om det inte längre passar. 

För frågor och funderingar, kontakta Jonas Braam på tel 0733-223222 eller Niclas Eklundh på tel 0761-053849

Välkommen som snötillverkare, snöläggare och snöhjälte!