Prisat projekt – Snöglädje på längden i östra Folkungaland

Postat
Några av Kimstad GoIF:s snökämpar som fick ta emot nominering och utmärkelser under Folkungagalan

Leaderstödet från Folkungaland för steg 1 i vår konstsnösatsning var det första stora bidrag som Kimstad GoIF fick. Ett bidrag som verkligen öppnade dörrarna för fler positiva bidragsbesked som följde därefter. Då var det vår 2017. Nu 2,5 år senare är vi precis klara med steg 1 – grundförutsättningarna för att skapa snöglädje på längden för alla i östra Folkungaland. En 800m lång matarledning för vatten från Motala Ström under åkrar, järnväg och väg och upp till Grebyskogen där Grebydammen skapats. En snökanon med mobil pump ingick också i den första etappen som då skulle säkra tillräckligt med snö för barnen att garantera skidåkning varje vinter. 

Etapp 1, Snöglädje på längden: Vattenledning från Motala Ström till nyskapad Grebydamm (i stort sett raka vägen i bilden ovan mellan Strömmen och dammen) som förser snökanonerna med vatten och skapar snö vid kyla.

Det var det första steget som var avgörande för att vi även parallellt kunnat genomföra steg 2 med fasta rördragningar och spårslingor och fler snökanoner så att längre spårslingor som även tilltalar vuxna och motionärer. 

Att jobba engagerat och uthålligt tillsammans mot ett gemensamt mål har varit nyckeln till att klara av detta stora projekt samtidigt som skid- och skidskytteverksamheten utvecklats till vad det är idag. Under åren som gått har eldsjälar tänts i varenda hörn av föreningen och bidragit med tid, kunskap och engagemang på alla sätt och vis.

Igår fick några av oss stanna till och reflektera och glädjas över de senaste årens utveckling under Folkungagalan som firades i Klippan, Vånga. Kimstad GoIF var nominerad och snubblande nära att bli vinnare i kategorin Årets förening. I kategorin Årets eldsjäl gick det dock hela vägen och Jonas Braam kunde ta emot den fina vinnarstatyetten å hela Kimstad GoIF:s eldsjälars vägnar. Vi är stolta och hedrade och tackar ödmjukt alla som röstat på oss! Tack också till Folkungaland för att ni stöttat och trott på oss från första kontakten ända in i mål!

PS: Idag fortsatte Roger och Sten eldsjälsarbetet inför vintersäsongen när fler lastbilar togs emot med jordmassor för att göra underlaget inför vintern så bra som möjligt för snabbare snöläggning och tidigare snöglädje på längden!