Det närmar sig

Postat
Snart kan du sätta dig och ta en lugn stund vid Grebydammens vattenspegel

Idag har det varit en sådan där dag då man går omkring och är helt varm och glad inombords av en känsla av att det här blir bra.

Efter många många timmars arbete är det nu väldigt lite kvar tills vi äntligen kan säga att arbetet kring Grebydammen är färdigt, att stockbänkar kan ställas ut runt hela dammen och att vattnet  för första gången kan fyllas upp ända till toppen.

I morse hade vi besök för några sekunders filminspelning om vårt Leaderprojekt och inför det har strandzonen gjorts klart och allt material tagits bort runtomkring. Efter två kvällars kanoninsatser av barn, ungdomar och vuxna med att rulla ned och bära ut stenar på dammbotten (dubbel nytta: tyngd för dammduken och gömslen för framtida marint liv) så var vi dessutom nästan redo för att fylla på vatten igen.

Rullskidorna fick vila till ett pass med trippel nytta:råstyrka, delaktighet och stor insats för dammfärdigställandet

Även om vattenspegeln ännu inte syns så är det nu lättare att se hur bra det kan bli framöver. Vi hoppas nu på en komplikationsfri fyllning så att visionen och målet blir verkligt och synligt för alla. 

Snart behövs inte photoshop längre för att göra en vattenspegel