Ny på landet på besök

Postat

Idag hade Kimstad GoIF Skidcenter besök av ett annat Leaderprojekt – Ny på landet. Ny på landet jobbar för att öka ensamkommande ungdomars möjligheter till kunskap om friluftsliv, allemansrätten och att nyttja naturen för fritid och idrott året runt.  En viktig del är att komma in i det unika föreningsliv och ideella engagemang som finns i den svenska idrottsrörelsen. Ny på  landet vann årets integrationspris 2017 i Landsbyggdsgalan, Ullbaggepriset och projektets teamledare har varit ute och berättat sina personliga erfarenheter och presenterat projektet i Bryssel, Finland, Skottland och i svenska städer. 

Många skratt i snön blev det när teamledare från ny på landet var på besök i Kimstad GoIF Skidcenter.

De som var på besök idag var teamledare för projektet i ålder ca 16-25 år. Efter en presentation inne i klubbstugan av Ny på landet och av Kimstad GoIF Skidcenter bar det ut på skidor och full fart direkt med pilatesfotboll och bolljakt – något som snabbt ger koll på de långa skidorna på fötterna! 

Pilatesfotboll…
… och bolljakt ger balans och snabbt nya färdigheter på skidor!

Sen blev det skidskytte ledarlett av Jana, Gudrun och Uwe med både skytte och skidskyttestafett.

Koncentration

Slutligen blev det avslutande skidåkning runt hela spåret. Ett mycket trevligt besök med starka och positiva människor – vi hoppas på många fler besök med resten av teamet i Ny på landet eller som del i vår förenings eller andra skid- och skidskytteklubbars verksamhet!