”Bättre än Ulricehamn!”

Postat
Lotta och Elisabet, två nöjda skidåkare på lördagsförmiddagen

-Vad fint ni har, det är bättre spår än i Ulricehamn! Elisabet som är på besök från Ulricehamn hos väninnan Lotta från Söderköping var mycket nöjd över att slippa världscupsbanornas uppför och nedförsbackar i Ulricehamn och istället åka runt blåa slingan i Kimstad GoIF Skidcenter.

Och lite så är det kanske. Vi har varit väldigt noga med att skapa snöglädje för alla och då tycke och smak skiljer så har vi gjort slingor, från grön med endast svagt sluttande uppförs- och utförsbackar, via blått med lite mer kupering till svart med så mycket kupering och teknisk utmaning som går i vår terräng. Det ungdomar i skidträningen hittar skidglädje i den svarta slingan hittar en annan i den blå. Vid natursnö (och i konstsnöplanerna för framtiden) finns även röda slingor däremellan. 

Ungdomarna tränar fart och teknik på svarta slingan, här i en backport.
Häng med i svängarna! 

Sen skulle vi ju självklart vilja ha några av Ulricehamns tuffare backar också förstås för alla som vill ha de tuffare utmaningarna och få hjärtat att pumpa hårt. I de långsiktiga planerna så ingår snöläggning av hela elljusspåret och ända upp till toppen av Grebykullen. Då blir det en stigning på 30m som har världscupstatus!