Skidskyttetävling i strålande solsken

Postat
Välbesökt, soligt och härligt spännande skidskytte i Kimstadträffen

Idag arrangerades skidskyttetävlingen Kimstadträffen vid  Krokhagens IP, Kimstad GoIF Skidcenter. Nya som gamla klubbar från södra Sverige drabbade samman för att tävla mot varandra från ung till gammal veteran. Strålande solsken, härlig stämning och snön sprutade när alla duktiga åkare gled förbi. Dock lyste snön med sin frånvaro utanför konstsnöbädden, men vad gjorde det.

Jenny Berge- Jonsson från Nässjö, en av dagens vinnare

Kimstad bjöd som vanligt på dramatik och hade beställt virvelstorm (som vi gjort till så många tävlingar tidigare genom åren) som lyfte hela sekretariattältet. Solskenet och det varma vädret gjorde också att vi testade saltning i de värst utsatta delarna på banan med lyckat resultat – något att spinna vidare på inför nästa säsongs varma dagar!

När tävlingsklasserna började nå slutet blev vår populära pulkabacka full med fnittrande åkare med och utan stjärtlappar. Flera använde tekniken ”sälen”. Kanske denna gren kan ingå i nästa tävling med jury, stilpoäng och tidtagning?!

Snöglädje i pulkabacken!

Se resultaten från tävlingen på Kimstadträffens hemsida. I den öppna klassen fick man låna gevär och valde själv den banlängd man önskade åka – något för dig att testa nästa gång vi har skidskyttetävling i Kimstad?