Kimstad GoIF Skidcenter – nu förtydligar vi vår ideella profil

Postat

Det är sällan allt blir rätt på en gång och nu ändrar vi namnet på vårt skidcenter till
Kimstad GoIF Skidcenter och vår hemsideadress ändras till  kimstadgoifskidcenter.se

Nu blir vi tydligare och framhäver Kimstad Gymnastik och Idrottsförening även i namnet och hemsideadress för skidcentret

Anledningen är självklar: vi vill förtydliga att det är vi i Kimstad Gymnastik och Idrottsförening som skapat och driver konstsnöspåren, med tusentals ideella timmar från våra föreningsmedlemmar bakom.

Vi får också ofta frågor om var golfbanorna finns och varför vi heter Kimstad golf. Med den nya hemsideadressen hoppas vi reda ut missförstånden som blir när man förkortar Gymnastik och IdrottsFörening och blandar stora och små bokstäver. Med bara små bokstäver som i hemsideadressen blir det uppenbart att det inte är golf som bedrivs i Kimstad.

Nej, Kimstad Gymnastik och Idrottsförening är en breddförening med en historia fylld av mängder av sporter.

Kimstad GoIF bildas 1926

I barngymnastiken fylls gympasalerna i både Kimstadskolan och Grebyskolan på måndagar med lek och motorik för killar och tjejer mellan 3 och 5 år ifrån Kimstad, Norsholm, Skärblacka, Vånga med omnejd. På onsdagar tar vuxengymnastiken vid.

De flesta dagar under vår sommar och höst är det fotboll som dominerar i Krokhagen med glada fotbollspelare från barnen i boll & lek i den allt växande ungdomssektion upp till dam och herrlag. Kimstad GoIF Cup är en av höjdpunkterna under året!

Fotbollsglädje på Krokhagens Idrottsplats på sommaren

På senare år omges fotbollsspelarna allt oftare av rullskidsåkande barn och ungdomar och vintertid är det förstås skidor och skidskytte som dominerar på Krokhagens Idrottsplats, eller Kimstad GoIF Skidcenter som vi under vintertid kallar hela skidanläggningen med konstsnöspår.

Sommar som vinter sköts Krokhagens Idrottsplats av ideella eldsjälar och det finns knappt en minut dagtid som idrottsplatsen och elljusspåret lämnas ensam utan vård. Utan dessa pensionärer skulle föreningen antingen vara fattig för att behöva betala för allt jobb, eller så skulle byggnader och gräsmattorna förfalla!

De ideella ledarinsatserna är som i alla föreningar enorma. Med stor verksamhet och många barn, ungdomar och vuxna behövs många ledare. Av skidledarna är ett stort antal samtidigt fotbolls- eller gymnastikledare i föreningen. 

Kimstad GoIF är en breddidrottsförening för alla där vi tillsammans skapar glädje för barn, ungdomar och vuxna sommar som vintertid.

 Mer info om föreningens aktiviteter hittar du på kimstadgoif.nu

Välkommen att bli en del av Kimstad GoIF – bli medlem idag!