Alla På Snö:are – Välkomna till mera skidglädje på längden i Kimstad

Postat

Var du en av alla fjärdeklassare som hade roligt på skidor både på längden och utför i Alla På Snö? Vill du ha mer roligt på snö med längdskidor på fötterna? Välkommen till Kimstad där det finns konstsnöspår för längdskidåkning som garanterar att snön lyser vit ända till våren, även om det är barmark runtomkring!

Snö och skidspår hela vintern i Kimstad GoIF Skidcenter, även då det är barmark runtomkring!

Och extra varmt välkomna till Skidkul och skidskyttet och våra andra aktiviteter som fyller varje vecka. På våra aktiviteter finns låneutrustning att låna för barn och ungdomar.ki

Lär dig åka skidor på Skidkul i Kimstad – varje lördag kl 10.00

Skidkul är varje  lördag kl 10 från 3 år till ca 18 år med samling strax innan kl 10  (kom i god tid om du vill låna utrustning), för att sen ha gemensam start med häftig musikuppvärmning med skidorna på fötterna.  Ingen föranmälan krävs, det är bara att dyka upp när det passar!

I Skidkul lär vi oss att åka skidor genom lek och roliga övningar i grupper anpassade efter ålder och nivå. Efter Skidkul är fikaserveringen med korv, varm choklad, hembakade bullar och kakor med mera öppet. Skidkul är början på skidåkning hela livet som motionsåkare eller som tävlingsåkare som siktar mot OS-medaljer – snöglädje för alla! Mer skidåkning tillsammans med oss kan du och dina föräldrar få med oss på:

  •  Skidintervaller måndagar 18-19, alla åldrar
  • Skidteknik onsdagar 18-19, från ca årskurs 2

Skidskyttet är från årskurs 2 och uppåt, dubbelt så roligt, då det förutom skidåkning också gäller att vara stadig på hand och pricka rätt! Vi har tre olika träningsgrupper, välkommen, ingen föranmälan krävs:

  • Grön ca årskurs 2-3 onsdagar 18-19
  • Svart ca årskurs 4-5, onsdagar 19-20 (skidteknik 18-19) och lördagar 12-13
  • Silver ca årskurs 6 och uppåt tisdagar 18.30-19.30 samt skidteknik onsdagar 18-19.30
Dubbelt så roligt – skidor och skidskytte i Kimstad

För alla aktiviteter i Kimstad Gymnastik och Idrottsförening så behöver du vara medlem i föreningen, se mer info på Kimstad GoIF:s hemsida, men det går bra att prova på några gånger innan du blir medlem.

För mer info, ring Jonas Braam på 0733-22 32 22

Varje år bjuds alla fjärdeklassare i Norrköpings kommun (och numera även Söderköpings och Valdemarsviks kommun) in till en dag med snöglädje, både på längden och utför. Platsen är Yxbacken och huvudarrangör är Norrköpings Skidklubb med stöttning av längdskidföreningarna Kimstad GoIF, Tjalve IF Norrköping och OK Kolmården, samt Svenska Skidförbundet, Friluftsfrämjandet, Svenska Kyrkan och gymnasielever från Realgymnasiet. Se mer på facebook Alla på Snö i Norrköping